Regio Vlaanderen & BrusselMisschien vind je hier al je antwoord:

Algemene info

Wie zijn werkzoekenden met een ondersteuningsnood?

Werkzoekenden met een ondersteuningsnood zijn mensen met talenten en competenties die toch moeilijk een job vinden. Dat kan verschillende redenen hebben: sociale, medische, psychische, sensorische en fysieke redenen of leermoeilijkheden. VDAB en GTB ondersteunen hen - in samenwerking met gespecialiseerde partners - om werk te vinden én te houden.

Bestaat DUOday enkel in Vlaanderen?

Nee, DUOday wordt in gans België georganiseerd. Meer nog, ondertussen nemen al 12 Europese landen deel en ontstaan zelfs initiatieven buiten Europa.

Waarom wordt DUOday georganiseerd?

De werkzaamheidsgraad van mensen met een ondersteuningsnood - omwille van sociale, medische, psychische, sensorische en fysieke redenen of leermoeilijkheden - bedraagt ongeveer 45,6%. Dat is nog altijd opvallend lager dan het Vlaams gemiddelde van de beroepsactieve bevolking, dat 75,5% bedraagt. Heel wat potentieel aan arbeidskrachten blijft op die manier onbenut. DUOday brengt dit onder de aandacht door bedrijven op een laagdrempelige manier in contact te brengen met potentiële werkkrachten.

Praktische info

Is DUOday echt een doe-dag?

Klopt, DUOday is een doe-dag. Elke functie komt in aanmerking - zolang de deelnemer en het bedrijf zich er comfortabel bij voelen. Laat de deelnemer volop proeven van de jobinhoud - uiteraard volgens de mogelijkheden van de persoon en de wettelijke bepalingen die zijn vastgelegd in het stagecontract van VDAB.

Ik schreef ons bedrijf in. Wat nu?

Allereerst: bedankt voor je deelname!

Mochten wij vragen hebben, dan neemt één van onze medewerkers contact op. Daarna gaan wij aan de slag om een geschikte match te vinden. Van zodra we die gevonden hebben, contacteren we je terug om een kennismakingsgesprek te organiseren. Daarna maken we een stagecontract op zodat de deelnemer correct verzekerd is die dag. Ook een DIMONA-aangifte wordt in orde gebracht. Op de dag zelf houden we contact, we zijn benieuwd naar het verloop van jullie DUOday.

Heb je zelf nog vragen? Contacteer gerust jouw contactpersoon of stuur ons een e-mail.

Welke verplichtingen brengt DUOday met zich mee?

We houden DUOday zo laagdrempelig mogelijk. Deelname is dan ook vrijblijvend, er is geen verdere verplichting tot aanwerving of wat dan ook.

Ook administratief houden we het eenvoudig. Van zodra onze bemiddelaar een geschikte kandidaat vindt, neem hij contact met je op. Dan volgt een kennismakingsgesprek. Daarna brengen we het stagecontract en de DIMONA-aangifte in orde zodat de deelnemer correct verzekerd is.

Duid in jullie bedrijf een medewerker aan met wie de deelnemer die dag een DUO vormt.

Gaat DUOday enkel op deze dag door?

We concentreren DUOday zoveel als mogelijk op deze ene dag. Zo wordt deze dag een luidspreker om dit thema onder de aandacht te brengen.
Maar eigenlijk is elke dag een beetje DUOday. Past deze dag niet voor jou? Of wil je liever een langere kennismakingsstage aanbieden? Dat kan! Bespreek dit met jouw DUOday-contactpersoon, noteer het in het inschrijvingsformulier of stuur een e-mail naar info@duoday.be

Zijn we verzekerd tijdens DUOday?

Deelnemers aan DUOday zijn door VDAB verzekerd tegen arbeidsongevallen en ongevallen van en naar de werkplaats. De DIMONA-aangifte gebeurt automatisch bij het opmaken van het stagecontract. De bemiddelaar brengt dit voor u in orde.

Als werkgever zorg je voor een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Je voldoet aan de verplichtingen voor de arbeidsbescherming en de veiligheid op de werkvloer.

Is deelnemen aan DUOday kosteloos?

Ja, deelnemen aan DUOday is kosteloos. De deelnemende werkzoekende is verzekerd via een stagecontract van VDAB.

Kan ik als werkzoekende deelnemen?

Natuurlijk! Spreek erover met jouw bemiddelaar bij GTB, VDAB of de organisatie die jou begeleidt naar werk.

Na DUOday

DUOday was een leuke kennismaking. Zijn er nog mogelijkheden?

Fijn dat de kennismaking zo goed verliep! DUOday is het begin van veel meer. Wil je meer werkzoekenden laten kennismaken met de jobinhoud?Heb je een openstaande vacature? Vragen over de re-integratie van een zieke medewerker? Allemaal mogelijk! Neem contact op met de DUOday-contactpersoon en we gaan onmiddellijk voor je aan de slag.

Kan ik de deelnemer na DUOday aanwerven?

Natuurlijk, graag zelfs! Bespreek dit met de DUOday-contactpersoon. Die ondersteunt jullie hierbij met plezier.


Contacteer DUOday

DUOday Vlaanderen & Brussel

Kies een province om contact op te nemen

Contacteer ons

Even geduld aub...

Uw bericht wordt verzonden.

Oeps!

Er ging iets mis tijdens het verzenden van uw bericht.

Probeer opnieuw

Uw bericht is verzonden.

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Tot binnenkort!